Най-добрите 7 шапки, които ще ви пазят хладно

шапка на райета

Много хора не се сещат за нуждата от шапки, преди да се преместят на място, където постоянно е слънчево. Тогава осъзнават, че шапките освен аксесоар имат и незаменима функционалност. За дамите, които държат на стила и облеклото си, можем да потвърдим, че най-хубавите шапки са също и тези, които пазят най-хладно.

Безспорно, първоначално шапките са се правели за да държат топло, а не хладно. Поради тази причина има и хора, които и до днес смятат, че една шапка няма как да изпълнява друга функция освен да топли. Самият дизайн на някои шапки е така направен, че въздуха да минава през тях и да охлажда. Шапките пък с широка периферия, създават сянка, което ги прави незаменими, когато сте директно под слънцето. Има дори шапки, които са създадени от плат, който защитава от слънцето и е невъзможно лицето и врата ви да изгорят.

Независимо, дали се нуждаете от шапка или пък просто търсите аксесоар, но нямате нищо против и той да е полезен срещу слънчевите лъчи, хвърлете един поглед на най-добрите 7 шапки, които пазят хладно.

2 шапки в 1 - Визьор, който става на шапка

Представете си един визьор с голяма козирка, която пази от ярките слънчеви лъчи и в същото време можете да се наслаждавате на приятен бриз. Когато пък стане прекалено горещо и е време да скриете и главата си, не само лицето от слънцето, разгъвате частта над козирката и получавате шапка. Перфектен избор за променливо време, когато не знаете какво да очаквате.

визьор

Компактна сламена шапка, която може да се сгъне

Този модели шапки са малко по-малки от сламените шапки за плаж, но са все така широки и с широки козирки. Плетената слама е лека и позволява на косата и кожата да диша. Освен това лесно могат да се сгънат и формата им не се разваля. Ако я намачкате и я сложите на дъното на някой сак, ще остане непокътната

сламена шапка

Бейзболна шапка, която изсъхва за секунди

Тези шапки са снабдени с големи козирки, но въпреки това и те се сгъват лесно и не се мачкат. Много популярни и полезни спортни аксесоари, които могат да се използват и като рекламни шапки с цел налагане на бранд. Има специален тип плат, който защитава от слънчевите лъчи и от него може да се направи такава шапка. Изсъхват бързо и могат да се нагласят за големина. Освен това ги има и във всякакви цветове.

бейзболна шапка

Голяма сламена шапка с панделка

Ако сте в настроение, това са най-сладурските шапки. Освен всичко друго, периферията и се мачка лесно и застава, както я наместите, така че можете да си я нагласите според настроението. Сламената материя е в комбинация поликотон, което създава усещането за прохлада.

сламена шапка с панделка

Панамена шапка

Панамените шапки също могат да се изработват от материал, който предпазва кожата от UV лъчите. Те са прекрасно допълнение, както към дънки, така и към рокля или бански. Освен това са и за мъже и за жени. Дори и да я намачкате на топка в сака си, след това ще я извадите като нова без следа от намачкването.

панама шапка

Слънцезащитна, дишаща шапка

Тази шапка е подходяща, ако ще ходите на туризъм или ще прекарате цял ден на открито. От двете си страни има мрежести отвори, които позволяват на въздуха да преминава и охлажда. Освен това плата попива влагата и не позволява главата да е мокра. Тези шапки могат да се направят и от хипоалергени материали, както и към тях да се закачат връзки, които да ги задържат при ветровито време.

дишаща шапка

Шапка на райета (като от Холивуд)

Ако искате да се почувствате, като звезда от филмите, това е точната шапка за вас. Материала е достатъчно лек, да не запарва, както и достатъчно тежък, за да не ѝ се разваля формата. Подходяща е за плажа, като веднага ще ви придаде от звездния прах на Холивуд и на старото кино.