Интересно

Футболните шалове: Откъде дойдоха и защо са толкова важни?

футболни шалове

Дори и да не сте футболен запалянко, няма как да сте пропуснали да забележите шарените футболни шалове, които се развяват от трибуните на стадионите. Тяхното разнообразие минава през цветовете на отборите, гербовете им, лицата на футболистите и треньорите. Откъде обаче се появиха тези интересни шалове и защо феновете ги носят постоянно, дори и когато е топло и шал не ни е нужен? Решихме да проучим въпроса и да проследим защо, как и кога футболните шалове станаха неизменна част от антуража на всяка футболна агитка.

10-те най-добри техники за печат върху текстил

шарени калъфки принт

Как се отпечатват всички тези красиви дизайни и шарки върху текстил?

Всички шарени дизайни и мотиви, които виждате върху новата тениска, която току що си купихте, изглеждат супер лесно направени. Така де, те практически изглеждат част от тениската, като че ли винаги са си били там. Истината е, че да отпечаташ даден принт на текстил, не е нито лесно, нито пък става без усилия. Трудно е да се постигнат прецизност, съвършенство и трайност на цветовете върху тъканите.

Историята на готварските престилки

спетема рекламна престилка

Замисляли ли сте се откъде се е появила готварската униформа и защо всички, които работят в кухня са строго стегнати с престилки? Откъде е тръгнала идеята за специалното облекло?

Най-добрите 7 шапки, които ще ви пазят хладно

шапка на райета

Много хора не се сещат за нуждата от шапки, преди да се преместят на място, където постоянно е слънчево. Тогава осъзнават, че шапките освен аксесоар имат и незаменима функционалност. За дамите, които държат на стила и облеклото си, можем да потвърдим, че най-хубавите шапки са също и тези, които пазят най-хладно.

Как да създадем най-яките рекламни тениски?

рекламна тениска nols.bg

Вече имате офис, служители, уебсайт, дори и всички официални документи, доказващи че сте легитимна фирма, но всички знаят, че докато не си направите рекламни тениски не сте истинска компания. Рекламните тишърти имат дълга история, започваща от 50-те години на 20 век, когато в Маями местните курорти за първи път експериментирали с тях. Сложили логото си на тениски с цел да рекламират бизнеса си и смеем да твърдим, че тази идея и до днес носи позитиви и на малки и на големи компании.

Всичко, което трябва да знаете за сублимацията (печат на плат)

печат на плат, сублимация

Най-вероятно вече знаете, че има хиляди начини, чрез които да създадете принтове върху платове. Естествено, някои от тях са добри , някои лоши, но един е наистина успешен и постига дълготрайни резултати. Печатът върху текстил, наречен сублимация, е модерният начин да постигнете дълготраен печат. Това си личи и по нарастващия пазарен дял на сублимационното принтиране. Данните показват, че до 2016 г. 384 милиона м2 плат са били подложени на сублимация. До 2021 се счита че това число ще стигне 892 милиона м2.

Националното знаме на България и неговото значение

Българският флаг

Детските игри, често са толкова обучителни, колкото са и забавни. Примерно, всички помним играта за знамена на държави, която има за цел да научи децата да разпознават отличителните цветове на държавите по света. Някои деца успяват да запомнят цветовете на знамената на държавите в Азия и дори в Африка. Значението на едно знаме, обаче е много по-голямо от запомнянето на цветовете му. Знамето е символ на народ, история, гордост и патриотизъм.